LymeProspect studie

In april 2015 is de LymeProspect studie in het Radboudumc gestart in samenwerking met het RIVM, Amsterdam UMC en Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn.

Het doel van dit onderzoek is te bepalen hoe vaak mensen na behandeling voor de ziekte van Lyme gezondheidsklachten houden en wat mogelijke oorzaken zijn van die klachten. In Nederland is niet precies bekend of en hoe vaak mensen klachten houden na de ziekte van Lyme, en hoe ernstig die klachten dan zijn. Ook is onbekend wat de oorzaken zijn van het ontstaan van deze langetermijnklachten.

Daarom zal in dit onderzoek aan de deelnemers gevraagd worden bloed te laten afnemen en vragenlijsten in te vullen waarmee kan worden onderzocht welke klachten bij de deelnemers vóórkomen en wat mogelijke verklaringen voor de klachten zijn. Het totale onderzoek duurt van begin 2015 tot eind 2018, meedoen aan het onderzoek duurt per deelnemer één jaar. Wij zullen het onderzoek uitvoeren bij ruim 2000 mensen, waarbij een deel van de mensen mee zal doen via één van de deelnemende ziekenhuizen en een deel via hun huisarts en Tekenradar.nl.

Op deze website vindt u meer informatie over deelname aan het LymeProspect onderzoek via het Radboudumc:

Algemene informatie over dit onderzoek is te vinden op Tekenradar.nl.