LymeProspect en LymeProspect KIDS studie

In april 2015 is de LymeProspect studie in het Radboudumc gestart in samenwerking met het RIVM, Amsterdam UMC en Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn. Vanaf 2017 kunnen ook kinderen van alle leeftijden deelnemen aan het LymeProspect onderzoek.

Het doel van dit onderzoek is te bepalen hoe vaak mensen na behandeling voor de ziekte van Lyme gezondheidsklachten houden en wat mogelijke oorzaken zijn van die klachten. In Nederland is niet precies bekend of en hoe vaak mensen klachten houden na de ziekte van Lyme, en hoe ernstig die klachten dan zijn. Ook is onbekend wat de oorzaken zijn van het ontstaan van deze langetermijnklachten.

Van begin 2015 tot eind 2018 is nieuwe volwassen deelnemers gevraagd om bloed te laten afnemen en vragenlijsten in te vullen, waarmee kan worden onderzocht welke klachten bij de deelnemers vóórkomen en wat mogelijke verklaringen voor de klachten zijn. Meedoen aan het onderzoek duurt per deelnemer één jaar, waarbij een deel van de mensen meedoet via één van de deelnemende ziekenhuizen en een deel via hun huisarts en Tekenradar.nl.

Het LymeProspect KIDS onderzoek loopt van 2017 tot en met eind 2019. Kinderen en jongeren (0 t/m 17 jaar) met de ziekte van Lyme kunnen nog steeds deelnemen via hun huisarts en de website Tekenradar.nl of via de bovengenoemde ziekenhuizen.

Op deze website vindt u meer informatie over deelname (voor alle leeftijden) aan het LymeProspect onderzoek via het Radboudumc:

Algemene informatie over dit onderzoek is te vinden op Tekenradar.nl.